13. oktoober 2009 kell 21:00

Olympic sai kasiinode sulgemise eest kiita

"Lühiajaliselt tähendab see tulude vähenemisest ja ühekordsetest kuludest tingitud kahjumit, kuid pikemas perspektiivis on see pigem hea uudis," märkis LHV analüütik Sten Pisang. Tema sõnul on Olympicu senine agressiivne kulude kärpimine ja kohandumine järsult kukkunud tuludega olnud muljetavaldav ning praegune kasiinode sulgemine ja kulude kärpimine aitab kiiremini kasumlikkust parandada.

Samas tõdes ta, et sellises mahus kokkutõmbamine oli üle LHV ootuste. "Peale selle, et kasiinode sulgemisega kaasnevad ühekordsed kulud, väheneb ka tulude pool, mis avaldab kasumlikkusele negatiivset mõju. Seega korrigeerime LHVs lähiajal vastavalt ka prognoose," lisas ta.

Olympic EG teatas eile börsile, et otsustas kolmandas kvartalis sulgeda kokku 18 kasiinot. Neli neist asuvad Eestis, viis Lätis, neli Leedus, neli Rumeenias ja üks Poolas.

Olympicu finantsdirektori Kristi Ojakääru sõnul ei ole kasiinofirmal praegu kasiinode sulgemise plaane neljandaks kvartaliks ega 2010. aastaks. "Reageerime vastavalt turuolukorra muutustele," ütles ta. Tema sõnul on sarnaselt käitunud ka nende konkurendid. "Näiteks juuni lõpu seisuga oli Eestis kokku 91 mängukohta, oktoobris aga 80," nimetas ta arve.

Ojakäär sõnas, et viimati avas Olympic uue kasiino selle aasta mais Rumeenia pealinnas Bukarestis. "Lähiajal uute kasiinode avamist plaanis ei ole," lisas ta.

Autor: Kaisa Tahlfeld

Hetkel kuum