TeliaSonera sammub ülevõtmisega edasi

ÄP 14. oktoober 2009, 00:00

TeliaSonera teatas eile, et sai Eesti Telekomi aktsiatele tehtud pakkumisega otseselt või kaudselt 97,58 protsendi Eesti Telekomi aktsiate omanikuks.

Pakkumise aktseptimisperiood pikeneb nendele väikeaktsionäridele, kes esialgu pakkumist vastu ei võtnud. Aktsionärid võivad müügiotsuse teha kas kolme kuu jooksul alates eilsest või aktsiate ülevõtmisotsuse tegemiseni Eesti Telekomi aktsionäride üldkoosolekul.

Leedu telekomifirma TEO LT ülevõtmispakkumise tulemusena sai Skandinaavia TeliaSonera kontrolli 68,08 protsendi aktsiate üle.

TeliaSonera asepresidendi Per-Arne Blomquisti sõnul läks nende pakkumine vaieldamatult Eestis paremini, mis tulenes osaliselt teistsugusest investorite struktuurist. "Üle kahe kolmandiku häältest võimaldab meil siiski oma mõju TEO LTs suurendada," märkis Blomquist.

Kogu see operatsioon on Telia ja nõustajate poolt seni väga hästi korraldatud. Just sellise efektiivsusega peabki ahvikarjalt sellises olukorras mingit kemikaali peale valades karvad seljast pügama! Vaevalt kedagi selle karja hulgast piisavalt huvitab, et riik sai enda jaoks tehingule oluliselt paremad tingimused kui teised.

Kurioosumina tundub olevat juhtunud see, et mõnedki pakkumise vastuvõtjad lähtusid oma kaalutlustes juba mittekehtivast äriseadustiku redaktsioonist ja eeldasid, et neil pole õigust TeliaSonera poolt 90 protsendi saavutamisel sundülevõtmisel üldse õiglast hindagi hageda!

Mina pole pakkumist vastu võtnud, kuna sisuliselt saavad kõik aktsiate sundülevõtmisse sissejäänud endale odavalt optsiooni juhuks, kui kellelgi õnnestub saavutada õiglase hüvitise vaidlustamisel kõrgem hind.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    24. November 2011, 18:16
    Otsi:

    Ava täpsem otsing