Hiina eksport langes oodatust vähem

14. oktoober 2009, 11:26

Hiina eksport langes septembris aeglaseima
tempoga viimase üheksa kuu jooksul, ilmestades globaalse majanduse paranemist
viimaste aastakümnete tõsisemast kriisist.

Eksport langes aastatagusega võrreldes 15,2 protsenti 115,9 miljardi dollarini, kirjutab Bloomberg. Uudisteagentuuri poolt jälgitavad ökonomistid prognoosisid 21protsendilist langust. Augustis langes eksport 23,4 protsenti.

Järgmisel nädalal võib maailma suuruselt teine eksportija Bloombergi andmetel teatada 8,9protsendilisest majanduskasvust. „See peegeldab jätkuvat globaalse nõudluse paranemist,“ kommenteeris Singapuris asuva Action Economics ökonomist David Cohen.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
14. October 2009, 11:26
Otsi:

Ava täpsem otsing