Citigroupil kasumit 101 miljonit

15. oktoober 2009, 16:48

USA üks suurimaid panku Citigroup, millest
34 protsenti kuulub endiselt USA valitsusele, teatas 101 miljoni dollarilisest
kasumist, kui ettevõte aeglustas reservide kogumist tulevaste laenude
ärakukkumise korvamiseks, kirjutab Bloomberg.

Eelmise aasta kolmandas kvartalis kandis Citigroup 2,82 miljardit dollarit kahjumit. Aktsiatesse arvestatuna muutus tänavune tulemus kahjumiks 27 senti aktsia kohta, sest pank kandis ka valitsuse eelisaktsiate tavaaktsiateks konventeerimise kulud. Bloombergi poolt jälgitavad analüütikud ootasid kahjumiks 29 senti aktsia kohta.

Citigroupi juht Vikram Pandit kasvatas laenukahjumite katmise reservi 802 miljoni dollari võrra. "Jätkuv kasumlikkus on meie lähiaja peamine eesmärk. Kuigi tarbimiskrediidi trendid rahvusvahelistel turgudel näitavad paranemist, jätkab USA turg väljakutsete esitamist," lausus Pandit.

Järgmises kvartalis oodatakse Citigroupilt 1,74 miljardi dollarilist kahjumit laenukahjude reservi täiendamise tõttu.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
15. October 2009, 16:58
Otsi:

Ava täpsem otsing