Nafta aasta kallim

15. oktoober 2009, 13:05

Toornafta kerkis täna majandustaastumise
kindluse tugevnemise ja dollari nõrgenemise taustal viimase aasta kõrgtasemele
ehk üle 75 dollarini barreli eest.

Tänane on naftale juba kuues järjestikuline tõusupäev, lisaks kerkivatele aktsiahindadele ja langevale dollarile andis eile hoogu juurde ka teade, et USA toornafta- ja bensiinivarud näitasid eelmisel nädalal langust.

"Nafta hinda viib üles üldine turumeeleolu, fundamentaalselt ei viita miski kõrgematele hindadele," ütles aga Bayerische Landesbanki kaupleja Gerrit Zambo. "Aktsiaturgudel on tuju tõusnud ja dollar langeb endiselt auro vastu, seega nafta järgneb," selgitas Zambo Bloombergile.

Novembrikuise tarnetähtajaga toornafta lepingud käisid päevasiseselt New Yorkis 75,96 dollaril barrelist. Sellist hinda pole nähtud eelmise aasta oktoobrist saati. Eile kerkis nafta hind 1,4% ehk 75,18 dollarini.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
15. October 2009, 13:05
Otsi:

Ava täpsem otsing