GE valmistub kriisist väljumiseks

16. oktoober 2009, 16:07

Konglomeraat General Electric teenis
kolmandas kvartalis analüütikute ootusi ületanud kasumi, kuid käive jäi
prognoositule pisut alla.

Kasum jätkuvatest operatsioonidest langes 45 protsenti 2,45 miljardi dollarini ehk 22 sendile aktsia kohta. Aasta tagasi samal perioodil oli kasumiks 4,48 miljardit dollarit ehk 45 senti aktsia kohta. Bloombergi poolt jälgitavate analüütikute keskmine kasumiprognoos ilma mõnede kuludeta oli 20 senti aktsia kohta. Tulemustesse on arvestatud restruktureerimiskulud 5 senti aktsia kohta.

Ettevõtte tegevjuht Jeffrey Immelt tõmbab koomale finantsüksust ning kaalub ka vähendada investeeringut NBC Universalisse, sest eelistab laiendada hoopis energia, transpordi ja tervishoiuäri, mis peaksid ettevõttel aitama kiiremini välja tulla finantskriisist ja majanduslangusega seotud halvenemisest. Tavatarbijale suunatud finantsteenuste ja väiksema arvu kinnisvaratehingute tõttu vähenes ka GE kasum ning käive.

Käive langes 20 protsenti 37,8 miljardi dollarini, mis ei küündinud analüütikute keskmise prognoosini 39,7 miljardist dollarist. General Electricu hinnangul vastas käive igati nende endi ootustele.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
16. October 2009, 16:07
Otsi:

Ava täpsem otsing