Prokuratuur saatis ravimite ebaseadusliku väljastamise juhtumi kohtusse

16. oktoober 2009, 14:20

Põhja Ringkonnaprokuratuur saatis kohtusse
kriminaalasja, milles süüdistatakse 38aastast Andret ja kaht endist arsti
ebaseaduslikus majandustegevuses ja psühhotroopsete ravimite ebaseaduslikus
väljastamises.

Andret (38), Aleksandrit (56) ja Milvit (74) süüdistatakse selles, et nad tegelesid ajavahemikul 2008. aasta juulis 2009. aasta märtsini Tallinnas Karu tänaval asuvas korteris OÜ Calendula nimel ebaseadusliku tervishoiuteenuse osutamisega, teatas Põhja Ringkonnaprokuratuur.

Nimelt puudus Andrel tervishoiuteenuse osutamise luba ja arstilitsents, Milvi ja Aleksandr omasid küll arstilitsentsi, kuid ei töötanud tegelikkuses nimetatud osaühingus ning antud korteris ei olnud lubatud tervishoiuteenust osutada.

Samuti ei osutanud süüdistatavad sisulist tervishoiuteenust, jätsid vastuvõtul käinud isikute tervisliku seisundi fikseerimata, kuid väljastasid vastuvõtul käinud isikutele võltsitud ravimiretseptid erinevate narkootilisi ja psühhotroopseid aineid sisaldavate ravimite omandamiseks.

Kokku tuvastati, et süüdistatavad väljastasid 1553 ravimiretsepti, milledest 1525 retsepti alusel omandati erinevatest Tallinna apteekidest narkootilisi või psühhotroopseid ravimeid. Peamiselt olid süüdistatavate klientideks Soome kodanikud.

Andrele, Aleksandrile ja Milvile esitati süüdistus korduvas ning grupis toime pandud narkootilise ja psühhotroopse aine suures koguses ebaseaduslikus käitlemises, tegevusloata ja keelatud tervishoiuteenuse osutamises ning dokumentide võltsimises. Andrele esitati lisaks süüdistus tähtsa isikliku dokumendi kuritarvitamises ja Aleksandrile joobes juhtimises.

Selliste kuritegude toimepanemise eest süüdimõistmisel võib isikut maksimaalselt karistada 15-aastase vangistusega.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
16. October 2009, 14:20
Otsi:

Ava täpsem otsing