Nafta ootab vaid häid tulemusi

19. oktoober 2009, 19:58

Nafta hind on kerkinud tänu uut lendu
näitavatele aktsiatele ja nõrgale dollarile, kuid võib Commerzbanki hinnangul
tagasi anda, kui ilmnevad kehvad uudised.

Novembrikuised futuurid on kerkinud 1,21 protsenti 78,53 dollarile barrelist, kuigi päevasiseselt puudutas ära ka 79,05 dollari piiri, mis on kõrgeim sel aastal saavutatud hind. Detsembrikuised futuurid kerkisid 79,14 dollarile barrelist.

„Nafta on end läbi murdnud,“ täheldas futuuridega kauplemisega tegelev uuringfirma PFG BEST Research investeerimisportaalile MarketWatch ning lisas, et ootab peatselt ka 80 dollari piiri ületamist. Eelmisel nädalal kerkis nafta hind 9,4 protsenti, mis on viimase kahe kuu suurim tõus.

Commerzbanki analüütik kirjutas klientidele, et naftakauplejad panustavad väga positiivsetele kolmanda kvartali tulemustele USA korporatiivsektoris ning ka USA elamuturu paranemisele. „Kui turule siiski pettumust valmistada, on naftahinna korrektsioon tõenäoline,“ kirjutati raportis.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
19. October 2009, 19:58
Otsi:

Ava täpsem otsing