Politoloog: Keskerakonnale tõi pealinnas võidu pronksiöö

19. oktoober 2009, 08:25

Politoloog Tõnis Saartsi sõnul saavutas
Keskerakond pealinnas mäekõrguse võidu eelkõige tänu venekeelsete valijate
häältele, mille taga võib näha kättemaksu Toompea erakondadele pronksiöö
eest.

"Paistab, et Keskerakonna poolt hääletasid need, kes seni olid kõrvale hoidnud, sealhulgas just paljud mitte eestlased," ütles Saarts ERR-i uudisteportaalile. "See oli valus kättemaks paremerakondadele pronksiöö eest."

Saartsi sõnul väljendus selles hääletustulemuses protest Toompea võimuerakondade vastu, kuid kindlasti mitte Eesti riigi vastu. "Tegelikult on ju positiivne, et mitte-eestlaste hääled läksid pealinnas Keskerakonnale, aga mitte mõnele radikaalsemalt meelestatud poliitilisele jõule, nagu näiteks Klenski Nimekiri," ütles ta.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
19. October 2009, 11:31
Otsi:

Ava täpsem otsing