Seoses valimistega alustati Ida-Virumaal 8 kriminaalasja

19. oktoober 2009, 12:52

Ida-Virumaal on alustanud seoses
valimistega kokku kaheksa kriminaalasja. Seitsme juhtumi puhul uuritakse häälte
ostmist ja ühe puhul valimis- ja hääletamisvabaduse rikkumist.

Eile alustati üks kriminaalasi Narva linnas toimunud juhtumi uurimiseks, teised kriminaalasjad on alustatud varem.

Viru ringkonnaprokuratuuri eriasjade prokuröri Kalmer Kase sõnul uurib Ida politseiprefektuur nelja juhtumi puhul Narvas toime pandud võimalikku hääle ostmist, üks kriminaalasi puudutab hääle ostmist Narva-Jõesuus, üks Kiviõlis ja ühe raames kontrollitakse võimalikku hääle ostmist Kohtla-Järvel, teatas Viru Ringkonnaprokuratuur.

Eelmisel nädalal alustas politsei valimis- ja hääletamisvabaduse rikkumist puudutava kriminaalasja Alajõe vallas aset leidnud juhtumi uurimiseks, kus püüti 48-aastasel naisel takistada vabalt teostamast oma valimise õigust. Selle kriminaalasja raames peeti 16.oktoobril kuriteo toimepanemises kahtlustatavana kinni 45aastane mees.

Eelmisel reedel taotles Viru ringkonnaprokuratuur 49aastase mehe vahistamist seoses Kiviõli linnas väidetavalt aset leidnud häälte ostmisega. Viru Maakohus rahuldas prokuröri taotluse.

Karistusseadustik näeb hääle ostmise eest ette kas rahalise karistuse või kuni üheaastase vangistuse. Valimis- ja hääletamisvabaduse rikkumise eest näeb karistusseadustik ette samuti kas siis rahalise karistuse või kuni ühe aastase vangistuse.

Kriminaalasju menetleb Ida politseiprefektuur, menetlusi juhib Viru ringkonnaprokuratuur.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
19. October 2009, 14:25
Otsi:

Ava täpsem otsing