OPEC: nafta hind on liiga kõrge

20. oktoober 2009, 11:27

Naftat eksportivate riikide organisatsiooni
ehk OPECi peasekretär peab praegust nafta hinda liiga kõrgeks. Samuti ei usu ta,
et musta kulla barrelihind kerkib lähitulevikus taas kolmekohaliseks.

OPECi peasekretär Abdalla El-Badri sõnas, et ta ei oota nafta barrelihinna kerkimist sajale dollarile, kuna nafta pakkumine on piisav. El-Badri teatas täna Londonis, et nafta hinna ralli viimase aasta tippu ehk üle 80 dollari tuleneb kõrgematest aktsiahindadest, dollari langusest ja spekuleerimisest, vahendas Bloomberg.

"Meie arvates on 80 dollarit barrel natuke liiga kõrge hind," märkis OPECi peasekretär, kes väljendas muret 125 miljoni tankerites oleva toornaftabarreli pärast. "Kui me näeme, et see kogus on elimineeritud, siis see tähendab, et nõudlus taastub," selgitas El-Badri.

Novembrikuise tähtajaga naftalepingud kerkisid New Yorkis 80,05 dollarini barrel, viimati oli musta kulla hind üle 80 dollari eelmise aasta 14. oktoobril.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
20. October 2009, 11:28
Otsi:

Ava täpsem otsing