PwC: mõne Balti tütarpanga müük on tõenäoline

21. oktoober 2009, 10:04

PwC konsultandid peavad võimalikuks mõne
Skandinaavia panga Balti ja/või Ida-Euroopa tütarettevõtte müümist.

Hiljuti avaldatud PricewaterhouseCoopersi Euroopa finantssektori ettevõtete ühinemiste ja omandamiste (Mergers Acquisitions) raportis viitavad PwC Rootsi analüütikud võimalusele, et Skandinaavia pangad võivad olla huvitatud või sunnitud müüma oma Balti ja Ida-Euroopa tütarettevõtteid (või siinsete pankade halbu laene või muid varasid), nii et ostja jaoks võib tegu olla soodsa tehinguvõimalusega.

Analüütikud usuvad, et olukorras, kus majandussurutis Balti riikides ja Ida-Euroopas paneb sellesse piirkonda märkimisväärseid ressursse investeerinud Skandinaavia pankade bilansid tugeva surve alla, eriti arvestades, et ka Skandinaaviamaade endi majandused jäävad veel vähemalt 2-3 aastaks majanduskriisist pärsituks, oleks oma sisemaise positsiooni tugevdamine „meretaguste“ tütarpankade müümisega loogiline valik.

Raport kirjutab ka, et Euroopa finantssektori M A tehingute aktiivsus oli 2009.a I poolel rekordiliselt madal: tehingute koguväärtus oli vaid 32 miljardit eurot (millest 13 mld valitsuste ostutehingud). 2008.aasta vältel toimunud Euroopa finantssektori M A tehingute koguväärtus oli 178 miljardit eurot.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
21. October 2009, 10:25
Otsi:

Ava täpsem otsing