Tehniline analüüs ootab aktsiate langust

21. oktoober 2009, 21:21

Märtsis alanud aktsiaralli S P 500
aktsiates on jätnud päevasiseste hinnatippude ja järgmise päeva madaltasemete
vahele üsna suured vahed, mis tehniliste analüütikute jaoks on märgiks, et
aktsiahinnad võivad langeda, vahendab Bloomberg Oppenheimer Co raportit.

Kuuel juhul märtsis alanud 62protsendilise aktsiaralli ajal 12 aasta madaltasemelt on päevasisena madalhind ületanud eelmisel päeval saavutatud kõrghinna. Üks lünk neist täitus, aga ühel hetkel peavad täidetud saama nad kõik.

„Veidi karune interpretatsioon oleks, et aktsiarallil on veel vastamata andmepunkte. Nagu augud müüris, kui soovite,“ märkis Oppenheimeri auhinnatud tehniline analüütik Carter Worth.

S P 500 aktsiaindeks on teinud suurima tõusu alates Suurest Depressioonist, kui oodatust paremad kasumid ja majandusnäitajad hakkasid paranemisjutte levitama. Indeks jõudis oma tipuni 1565,15 punktile 2007. aasta oktoobris ning kukkus siis 57 protsenti 676,53 punktini selle aasta märtsis.

Tühikutest esimene, millest Oppenheimeri analüütik räägib, juhtus 2. aprillil, kui S P 500 indeks jõudis päevasisesele madaltasemele 814,53 punktil ületades sellega eelmise päeva tipu 813,62 punktil. Järgmised tühikud on 15. juulil, 8. septembril, 8. oktoobril ja 14. oktoobril.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
21. October 2009, 21:22
Otsi:

Ava täpsem otsing