Nõrk dollar kukutab Soome eksporti

22. oktoober 2009, 09:50

USA dollar on euro suhtes nii palju
nõrgenenud, et olukord seab ohtu Soome ekspordi elavnemise, kirjutab YLE
Uutiset.

Pohjola Panga vanemanalüütik Pekka Spolander ütleb, et just nüüd võideldakse väheste tellimuste ja väheste klientide pärast. „Sel puhul saavad USA ettevõtted dollari abil tugeva edumaa, kui samal alal konkureerivad Euroopa ja Ameerika firma,“ lisas ta.

Täna teatab kümmekond suur Soome ettevõtet oma majandustulemused, mis prognooside kohaselt kujunevad nõrgaks. Analüütikud ennustavad jätkuvaid kahjumeid puidu- ja paberifirma Stora Ensole, kaupade ja konteinerite laadimisseadmeid tootvale Cargotecile ja metallitöötleja Outokumpule.

Olukorra muudab veelgi raskemaks eriti kalliks kerkinud euro, mis maksab juba poolteist dollarit. Probleem ei ole ainult ekspordi kahanemises, praegu käib juba võitlus tuleviku turuosa eest.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
22. October 2009, 09:50
Otsi:

Ava täpsem otsing