Prantsusmaa ja Aasia otsivad tuge alkoholist

22. oktoober 2009, 10:54

Maailma suuruselt teine alkoholitootja
Pernod Ricard pidi oma äsja lõppenud majandusaasta esimese kvartali jooksul
leppima 6,2protsendilise käibe langusega, kui hispaanlastest tarbijad oma
kulutamist jälgima hakkasid ja USA hulgimüüjad vahendasid vähem veini ja
šampanjat.

Kolme kuu käive kahanes 1,65 miljardi euroni aastataguselt 1,76 miljardilt eurolt, vahendas Pariisis paikneva ettevõtte tulemusi Bloomberg. Analüütikute mediaanprognoos käibele oli mõnevõrra kõrgem, 1,68 miljardit eurot.

Pernod' käibe vähenemine järgneb kuulekalt tema suurema konkurendi Diageo 6protsendilist käibe vähenemist, mis avalikustati eelmisel nädalal.

Kuigi majanduslangus rõhub paljusid inimesi üle maailma, pole nad siiski alkoholist tuge otsima asunud, tundub tulemusi vaadates. Vähemalt valdavas osas Euroopas, eriti Hispaanias, kui jätta kõrvale Prantsusmaa, kus müük on püsinud suhteliselt hästi. Ka USAs on pigem alkoholist hoidutud ning Aasias jällegi pisut rohkem joodud.

Müük Euroopas kahanes 11 protsenti, kui kõrvale jätta valuutakursside muutusest tingitud mõjud. Prantsusmaal vähenes müük vaid 3 protsenti. USA müük kahanes 2 protsenti ning Aasias ning ülejäänud maailmas suurenes 3 protsenti.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
22. October 2009, 10:54
Otsi:

Ava täpsem otsing