BÖRS: Kia vedas Aasia tõusule

23. oktoober 2009, 08:55

Korea autotootja Kia rekordkasum aitas täna
Aasia aktisaturgudel tõusta.

Lõuna-Korea suuruselt teine autotootja Kia aktsia tõusis 5,5 protsenti. Hyundai Motori aktsia hind tõusis 4,4 protsenti. Kia teenis 340 mln dollarilise puhaskasumi, mullu samal ajal oli ettevõte kahjumis. Hyundai teatas eile kasumi kolmekordistamisest. Morgan Stanley ja Deutsche Bank tõstsid aktsia hinnasihte.

Austraalia suuruselt teine jaekaupmees Westfarmers teatas, et käive kasvas. Aktsia hind tõusis 6,9 protsenti.

„Aktsiates on hea hoog, kuigi aktsiad ei ole tõesti odavad,“ kommenteeris Bloombergile Dai-Ichi Mutual Life Insurance’i fondijuht Hiroyasu Ito. „Majandusaasta esimese poolaasta kasumid ületavad tõenäoliselt ootuseid, kuid ma ei ole veendunud, et teisel poolaastal toetab nõudlus tulemusi.“

Üle protsendi tõusid Aasia aktsiaturgudest Hongkong, hiina, Singapur ja Filipiinid. Langes vaid Vietnami aktsiaturg.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
23. October 2009, 08:55
Otsi:

Ava täpsem otsing