BÖRS: USAs headest uudistest ei piisanud

23. oktoober 2009, 15:39

Vaatamata Microsofti ja Amazoni tugevatele
tulemustele ning elavnemisele kinnisvaraturul, lõpetasid USA börsid nädala
viimase kauplemispäeva selges miinuses.

Täna avaldas oma kvartalinäidud tarkvarahiid Microsoft, kelle majandusaasta esimese kvartali puhaskasum kukkus küll 3,57 miljardi dollarini või 40 sendini aktsia kohta, kuid ületas analüütikute 32-sendilist prognoosi suure kaarega. Käibeks kujunes 12,9 miljardit dollarit. Lisaks lükati 1,47 miljardit dollarit käivet edasi. Analüütikud ootasid käibeks 12,4 miljardit dollarit.

Microsofti aktsia kerkis veidi üle 5%.

USA eelnevalt kasutuses olnud kodude müük hüppas septembris tänu lõppevale soodustusele koguni 9,4%, mida on peaaegu kaks korda rohkem kui ökonomistid oodata oskasid.
Aasta baasil kerkis eelnevalt kasutuses olnud eluasemete maht 5,6 miljonini. Novembri lõpus kaotab kehtivuse esimest korda eluaset ostvatele inimestele 8000 dollariline maksusoodustus.

Pressi pani turgudele peale aga raudtee-ettevõtete juhtide kommentaarid - Union Pacificu juht Jim Young prognoosis, et USA majandus lonkab kuni töötusmäär langema hakkab. Kuna mööda raudteed veetakse oluline osa kaupu, siis on see oluline signaal ka majandusaktiivsuse kohta.

Dow Jonesi tööstuskeskmine sulgus 1,08% eilsest madalamal ehk 9972,18 punkti tasemel, Standard Poor's 500 indeks kukkus 1,22%, maandudes 1079,60 punktile. Päeva esimesel poolel plussi näidanud tehnoloogiaindeks Nasdaq kaotas päevaga aga 0,50% ja sulgus 2154,47 punkti tasemel.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
26. October 2009, 15:07
Otsi:

Ava täpsem otsing