Microsoft tegi taas tembu ära

Romet Kreek 26. oktoober 2009, 00:00

Äsja Windows 7 turule toonud Microsoft valmistas reedel positiivse üllatuse, teatades analüütikute ootustest parema tulemuse saavutamisest.

Kvartali puhaskasum kukkus küll 3,57 miljardi dollarile ehk 40 sendile aktsia kohta, kui ületas analüütikute 32sendilist prognoosi märkimisväärselt. Käibeks kujunes 12,9 miljardit dollarit, arvestamata tulevaste perioodide 1,47 miljardi dollarilist käivet. Analüütikud ootasid käibeks 12,4 miljardit dollarit.

Eelmise aasta samal perioodil teenis Microsoft käibeks 15,1 miljardit dollarit ja kasumiks 4,37 miljardit dollarit ehk 48 senti aktsia kohta.

Ärikulud kahanesid peamiselt tänu tööjõu koondamisele ja reisikulude kokkutõmbamisele 6,9%. Microsofti tänavu tehtud koondamine on ettevõtte ajaloos esimene.

"Kuigi käibega nad ei saa hakkama, saavad nad hakkama kasumiga," kommenteeris Bloombergile McAdams Wright Rageni analüütik Sid Parakh. "Nad on päris hästi kuludega toimetanud, kõik on kulutamisega ettevaatlikumad."

Ettevõte loobus juba jaanuaris kasumi- ja käibeprognooside andmisest.

Arvutitele Windowsi müük kahanes 39 protsenti, 2,62 miljardile. Serveritarkvara müük oli vähe muutunud ja tuli 3,43 miljardit dollarit. Meelelahutuse ja vidinate, nagu Xboxi, käive püsis 1,89 miljardil dollaril.

Goldman Sachsi analüütik Sarah Friar ütles, et analüütikute majandusaasta prognoosid on liiga madalad ja alahindavad Windows 7 müügi mõju.

Oman Microsofti aktsiat ja ka Investor Toomase portfellis on tarkvaragigandi aktsia esindatud.

Tallinna börsil möödus reede neljapäevast meeldivamates toonides. Arco Vara aktsia hind tõusis 4,4 protsenti, 3,76 kroonile. Aktsia käibeks kujunes 3,2 mln krooni ja tehinguid tehti 222. Suurima käibega (11,1 mln krooni) oli 2,6 protsenti langenud Tallinki aktsia, mis maksis 5,79 krooni. Ettevõte avaldab kvartalitulemused esmaspäeval.

Reedel kasumi ja käibe kasvust raporteerinud Tallinna Vee aktsia hind tõusis 0,1 protsenti, 165,51 kroonile. Käivet tuli aktsial 4,8 mln krooni. Kokku tehti börsil 532 tehingut ja 24 mln krooni käivet.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    24. November 2011, 18:17
    Otsi:

    Ava täpsem otsing