McDonald’s paneb Islandil pillid kotti

26. oktoober 2009, 19:16

McDonald’s sulgeb selle kuu lõpus
Islandil kõik oma söögikohad, sest Islandi krooni kukkumine on söönud ära
kiirtoiduketi kasumi, teatas täna McDonald’si frantsiisiõigusi omav
Lyst.

McDonald’s peab Islandile importima peaaegu kõik oma toitudes kasutatavad komponendid ja aastaga on need kulud kahekordistunud. „Me peaksime hindu tõstma 20%, et kulusid katta,“ ütles Lysti esindaja Magnus Ogmundsson.

Kui hinnatõus oleks teoks saanud, oleks Islandil müüdud maailma kalleimat Big Maci hinnaga 780 Islandi krooni (6,36 dollarit), kirjutas Bloomberg. Praegu on hinnaliidrid Šveits ja Norra, kus Big Mac maksab 5,75 dollarit.

McDonald’s avas Islandil esimese söögikoha 1993. aastal.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
26. October 2009, 19:16
Otsi:

Ava täpsem otsing