BÖRS: Punane Aasia

27. oktoober 2009, 09:42

Aasia aktsiaturul toimus täna tugev
langus.

Hiina aktsiaturg kukkus 2,9 protsenti. Üle kahe protsendi langes ka Vietnem. Üle ühe protsendi kaotasid Jaapan, Hongkong, Austraalia, India ja Indoneesia. Vaid Pakistani aktsiaturg suutis tõusta marginaalsed 0,3 protsenti.

Toorainete hinnaloangus ja Hongkongi plaan piirata kinnisvaraspekulatsioone andsid põhjuse sõtkuda börsil müü-nuppu.

Hongkongi suurima kinnisvaraarendaja Sun Hung Kai Propertise aktsia hind langes Hongkongis kolm protsenti, kuna seal tõsteti luksuseluasemete ostmisel nõutavat omafinantseeringu nõuet. Hongkongi keskpanga-laadne asutus tõstis enam kui 20 mln Hongkongi dollari ehk 27 miljoni Eesti krooni suuruste eluasemete omafinantseeringunõude 30 protsendilt neljakümnele.

Jaapani merevedude kompaniid raporteerivad võidu ühe kohutavamatest tulemusteprognoosidest. Jaapani suuruselt kolmanda merevedudekompanii Kawasaki Kisen Kaisha aktsia hind kukkus viis protsenti, kuna ettevõte enam kui kahekordistas aastase kahjumi prognoosi. Nippon Yusen tõstis selle aasta kahjumiprognoosi enam kui viiekordseks. Mitsui O.S.K. Lines aga vähendas kogu aasta kasumiprognoosi 93 protsenti.

„Oleme pöördepunktis," lausus Bloombergile Pengana Capitali Austraalias töötav fondijuht Diane Lin. „Abipaketid on aidanud majandused surutisest välja, kuid turud on võtnud enesestmõistetavana, et need jätkuvad.“

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
27. October 2009, 09:42
Otsi:

Ava täpsem otsing