Valitsus toetas euroraha ümberjagamist

27. oktoober 2009, 19:00

Valitsuskabinet otsustas peale
tänast vaidlust eurorahade ümberjagamise üle, et suurendada ettevõtetele
mõeldud tehnoloogiainvesteeringuid 114 miljoni krooni võrra.

„Oleme 580 miljoni krooniga seda programmi juba rakendanud ning võiks isegi sinna juurde raha panna. Olemasolev summa, mida kabinetis arutasime, on isegi liiga väike. Tahame edasi töötada, et leida rohkem vahendeid. Nõudlus nende investeeringute järgi on täna suurem,“ lausus majandus-ja kommunikatsiooni Juhan Parts.

Rahandusministri Jürgen Ligi sõnul seisavad suuremad ümberjagamisotsused raha nappuse taga. „Praegu on asi kitsi, et projektidega on liiga palju kaetud, et suuri muudatusi teha,“ lausus Ligi.

Ligi sõnul on keskkonnaministeerium endiselt märgitud punase laternaga. „Keskkonnaministeeriumil ei olnud nõuda midagi. Neil on objektiivne probleem, et paljud asjad on projekteerimisstaadiumis ja see võtab kõik tasapisi aega. Alguses olid need projektid nii kallid, et hankeid ei õnnestunud saada. Aga nüüd on hakanud neil asjad liikuma,“ lausus Ligi.

Eilsel nõupidamisel kiitis valitsus põhimõtteliselt heaks täiendavate vahendite suunamise keskkonna-hädaolukordadeks valmisoleku parandamiseks. Aga seda eeldusel, et samas valdkonnas jätkub projektide odavnemine.

Valitsus otsustas järgmisel aastal suurendada ka 150 miljoni krooni võrra kohalike teede ehitusmahtu, seda eelkõige tänu ehitusprojektide odavnemise tõttu.

Tänane kabinetinõupidamine kestis kaks tundi. Aasta algul lahti läinud ümberjagamisvaidlused jätkuvad Ligi sõnul vähemalt jõulukuuni.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
27. October 2009, 19:00
Otsi:

Ava täpsem otsing