ÄP fototoimetus • 27. oktoober 2009 kell 21:00

ÄP 5 aastat tagasi: Elcoteq laieneb Tallinna ja Ungari suunal

ASi Elcoteq Tallinn emafirma käive kasvas III kvartalis eelmise aasta sama perioodiga võrreldes ligi 70%, firma juhtkond on väga rahul oma Eesti tehasega.

Elcoteq Network Corporationi III kvartali käive oli ligi 13 mld krooni. Üle kolme korra kasvas tegevuskasum. III kvartalis investeeris firma 731 mln krooni, peamiselt Tallinna ja Ungari tehastesse. Tegevuskasumit suurendas oodatust suurem terminalitoodete müük. Kasumlikkus nõrgenes aga sidevõrguseadmete osas, mis oli osaliselt tingitud tootmise üleviimisest - tänavu avas Elcoteq oma teise tehase Tallinnas. Tänavu on Elcoteq Tallinn võtnud tööle üle 1000 inimese, töötajate arv on nüüd üle 3300. Kokku on Elcoteqil 16 500 töötajat.

Hetkeseis: Juunis müüs Elcoteq 30 mln euro eest suure osa Tallinna tootmisest Rootsi Ericssonile. Suvel oli Elcoteqi palgal 12 996 inimest. Augustis tuli teade 700 inimese koondamisest Ungaris, seejärel veel 150 töötaja koondamisest maailmas. Oktoobri algul kirjutas Kauppalehti, et Elcoteq võib saada omaniku Indiast.

Autor: ÄP

Hetkel kuum