Itaallased jumaldavad raha

28. oktoober 2009, 14:02

Itaallased eelistavad raha võlakirjadele ja
aktsiatele, vahendab Bloomberg.

Itaalia investorid on vähendanud tänavu valitsuse võlakirjade osakaalu. Peaaegu 62 protsenti säästupankade liidu ACRI küsitletutest eelistas hoida sääste rahas. Investorid on veendunud, et kriis kestab veel kolm aastat.

Tänavu on kaheksal protsendil itaallastest valitsuse pabereid võrreldes 2008. aasta 11 protsendiga. Aktsiaid oli üheksa protsendil itaallastest võrreldes mulluse kaheksa protsendiga. Peaaegu 80 protsendil oli arvelduskonto ja 21 protsendil oli säästukonto.

„Valitsuse võlakirjad paistavad täna vähem atraktiivsed, kuna tootlused ja intressid on madalal,“ ütles uurimuse läbi viinud Andrea Alemanno. Itaallased arvavad, et kriisi jätkub veel kolmeks aastaks ja sellest pääseb peamiselt tänu välisnõudlusele.

Itaalia aktsiaturu tänavune tõus ja võlakirjahindade tõus on vähe veennud Itaallasi raha investeerimiseks. Itaalia FTSE MIB indeks tõusis kolmandas kvartalis peaaegu 20 protsenti. Võlakirjad tõusid samal ajal 3,69 protsenti.

ACRi küsitles oktoobri esimesel nädalal 1000 tarbijat.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
28. October 2009, 14:02
Otsi:

Ava täpsem otsing