Josing: ma ei vaheta oma fondi

28. oktoober 2009, 21:37

Eks inimesed vahetavad sel aastal rohkem
fonde, sest emotsioone seostub selle teemaga küllaldasemalt, arvas
konjunktuuriinstituudi juht Marje Josing.

Josing ei pidanud tarvilikuks vahetada oma II pensionisamba fondi. „Ei vaheta. Tulemused olid erinevatel fondidel kõigil enam-vähem sarnaselt kehvad. Kui majanduses saavad halvemad ajad mööda, siis tõenäoliselt tulevad ka paremad ajad kõigi fondide jaoks. Tegemist on pikaajalise investeeringuga ja seetõttu ma ka ei pea õigeks fondi vahetamist ühe aasta tulemustest ajendatuna,“ lausus Josing.

"Mõtlesin pensionifondi vahetamisele, aga otsustasin, et ei vaheta. Mõtlesin, et vahetan senise fondi kõige paremat tootlust näidanud fondi vastu, aga siis otsustasin ikkagi, et jätkan senises fondis," lausus sportlane Evelin Saue.

Josing ja Saue vastasid Äripäeva päevaküsimusele, kas nad plaanivad vahetada teist pensionisammast. Sel nädalal on viimane aeg senine fond uuega asendada.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
28. October 2009, 21:37
Otsi:

Ava täpsem otsing