Soome jaemüük üheksandat kuud languses

28. oktoober 2009, 12:02

Soome jaemüük oli septembris üheksandat
kuud languses, kuna hirm töökoha kaotuse ees on tarbijad kulutamisega
ettevaatlikumaks muutnud.

Läinud aasta septembriga võrreldes kahanes jaemüük Soomes esialgseil andmeil 1,4% võrreldes 3,8% suuruse langusega augustis, teatas täna Soome statistikaamet. Agentuuri Bloomberg küsitletud analüütikud olid prognoosinud keskmiselt 2,2% suurust langust.

Soomes juba aasta väldanud majanduslangus sunnib ettevõtteid koondama, millele tarbijad on reageerinud kulutuste kärpimisega.

Septembris kasvas töötute hulk Soomes aastatagusega võrreldes 77 000 inimese võrra. Tööpuuduse määr vähenes augusti 7,6 protsendilt septembris 7,3 protsendile, kuna paljud inimesed otsustasid end töötuna arvele võtmise asemel tööturult lahkuda, vahendas agentuur Bloomberg.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
28. October 2009, 12:02
Otsi:

Ava täpsem otsing