Rakendamata direktiiv viis Eesti Euroopa Kohtusse

29. oktoober 2009, 13:56

Euroopa Komisjon kaebab Eesti kohustuslike
auditite direktiivi rakendamata jätmise pärast Euroopa Kohtusse.

Raamatupidamise aastaaruannete ja konsolideeritud aruannete kohustuslikku auditit käsitleva direktiiviga muudeti põhjalikult audiitori kutseala eeskirju, et tõsta Euroopas auditite kvaliteeti ja vältida minevikus suurettevõtetega aset leidnud skandaalide kordumist.

Eelkõige sätestati sellega nõue, et liikmesriigid peavad kehtestama sõltumatu kvaliteeditagamise süsteemi ja allutama tegevuse audiitori kutsealal avalikule järelevalvele. Samuti nähti ette meetmed, millega parandada reguleerivate asutuste vahel üleeuroopalist koostööd. Samuti sätestati direktiivis hulk eetilisi aluspõhimõtteid, et tagada vannutatud audiitorite sõltumatus ja objektiivsus ning täpsustada nende ülesanded.

Direktiivi ülevõtmise tähtaeg oli 29. juuni 2008.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
29. October 2009, 13:56
Otsi:

Ava täpsem otsing