IRL nõuab Tallinnas negatiivset lisaeelarvet

02. november 2009, 13:08

Tallinna volikogu Isamaa ja Res Publica
Liidu fraktsioon peab vajalikuks, et linnavalitsus tooks veel novembris volikogu
ette käesoleva aasta negatiivse lisaeelarve eelnõu.

IRLi teatel ei pea nad õigeks eelarve hiilivat kärpimist linnapea käskkirja kaudu. Erakonna hinnangul võimaldaks kärpekava volikogu ette toomine saavutada seda, et kärbitakse sealt, kus tõesti vaja ning jäetakse puutumata valdkonnad, kust juba niigi kokku hoitud.

"IRL leidis juba möödunud aastal, et tänavuses linnaeelarves haigutab miljardikrooni suurune auk," sõnas IRLi fraktsiooni esimees Indrek Raudne. "Sel põhjusel hääletasime ka tänavuse linnaeelarve kinnitamise vastu. Linnapea käsulaud kõikvõimalikest kohtadest kokku hoida ainult kinnitab meie varasemaid hoiatusi. Isegi pärast juunikuist negatiivset lisaeelarvet sisaldub linnaeelarves keskeltläbi 300 miljoni krooni suurune miinus," rääkis ta.

IRL taunib olukorda, kus linnapea käskkiri teeb sisuliselt võimatuks parandada lasteaedade, huvikoolide ja noortespordi olukorda. Samas jäetakse puutumata üle poolesaja miljoni krooni ulatuvad propagandakulud, mis annab alust arvata, et linnakassa tegeliku seisu ilustamine avalikkuses jätkub.

"Linnapea võlgneb tallinlastele selgituse, kuidas juhtus nii, et raha, mida enne valimisi oli linnal nagu raba, ühtäkki otsa sai," lausus Raudne. "Valimiste eel jagus raha nii vihmavarjutüdrukutele kui kartulitele ning seda kõike saatis kõva kisa, kuidas Tallinn hoolib ja aitab. Nüüdne kärpekava, mis ei vähenda sentigi propagandakulusid, toob kaasa selle, et ainsad, kel põhjust olla Tallinna linnavalitsusele tänulik, on järgmise kartulikoorma ootel metsaelanikud," lisas ta.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
02. November 2009, 13:31
Otsi:

Ava täpsem otsing