PRIA ostab kokku otra ja nisu

02. november 2009, 09:39

1.novembrist algas Eestis teravilja
sekkumiskokkuost, mille raames ostab Põllumajanduse Registrite ja Informatsiooni
Amet (PRIA) sekkumisladudesse kokku otra ja nisu, teatas amet.

Teravilja hinnaks on novembris 1592,36 kr/tonn.

Sekkumiskokkuost on Euroopa Liidu turukorraldusmeede, mida rakendatakse Euroopa Nõukogu määruse alusel selleks, et võimaldada tootjatel madalate turuhindade korral müüa fikseeritud hinnaga kvaliteetset vilja sekkumisladudesse ja tagada sellega tootjatele minimaalne hinnatase. Sekkumiskokkuostu raames varutud vili müüakse turusituatsiooni soodsamaks muutudes ja osa sellest kasutatakse ära ELi ühenduses enim puudustkannatavate inimeste jaoks toiduabi tootmiseks.

Eestis korraldab teravilja sekkumiskokkuostu PRIA. Sekkumiskokkuostu saavad kvaliteedinõuetele vastavat vilja pakkuda kõik PRIA kliendiregistris registreeritud ettevõtjad, ühe pakkumise minimaalne kogus on 80 tonni.

Sekkumiskeskused asuvad Tartus, Viljandis, Tamsalus ja Keilas. Pakkuja kannab teravilja veokulud lähimasse sekkumiskeskusesse.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
02. November 2009, 09:39
Otsi:

Ava täpsem otsing