Veel üks USA hiid langeb

02. november 2009, 12:07

USA juhtiv väikestele ja keskmise
suurusega ettevõtetele laenu andev CIT Group andis sisse pankrotihagi ning
otsib kohtus heakskiitu oma võlgade ümberorganiseerimisele, mida on toetanud
võlausaldajad.

CIT andis sisse pankrotiavalduse, varade suuruse järgi on tegu USA ajaloo suuruselt viienda pankrotiga, kirjutas CNN.

Ettevõte teatas oma avalduses, et palub USA pankrotikohtult kiiret heakskiitu varade müügi plaanile. CIT kinnitas, et ühtegi grupi tegutsevat tütarettevõtet pankrot ei puuduta ning ettevõtted saavad jätkata tegevust.

"Reorganiseerimise plaan lubab CITil jätkata oma väikeste ja keskmiste ettevõtete klientide rahastamist. Need on kaks sektorit, mis on eluliselt tähtsad USA majandusele," ütles CITi juht Jeffrey M. Peek.

Pankrotihagis teatas CIT, et omab 71 miljardi dollari eest varasid ja 64,9 miljardi dollari eest kohustusi. Ainult Lehman Brothersil, Washington Mutualil, Worldcomil and General Motorsil on olnud rohkem varasid hetkel, kui nad esitasid kohtule avalduse.

CITi positsioon ärimaailmas on ülioluline. CIT on juhtiv faktooringu pakkuja, mis on võtmeelement jaemüügi tööstuse igapäevases finantseerimises.

Ettevõtte võtmerolli kaupade kohaletoimetamises illustreerib hästi fakt, et CIT on riigi kolmas raudteevagunite rendileandja ja maailma suuruselt kolmas lennukite rendileandja.

Kuigi nõutud protsent võlausaldajaid kiitis heaks pankrotiprotseduuri, siis ettevõte ei saanud siiski vajalikku toetust 5,9 miljardi dollari suuruse võla muutmisele, mis oleks vältinud ettevõtte ümberorganiseerimist peatükk 11 järgi (peatükk USA pankrotiseadustikus, mis lubab ümberorganiseerimist pankrotiseaduste järgi - toim).

CIT prognoosib, et kokku läheb ümberorganiseerimise alla 10 miljardi suurune võlg, ettevõte loodab oluliselt vähendada oma likviidsusvajadust järgmise kolme aastaga ning kiirendada tagasitulekut kasumliku äri juurde.

CIT teatas, et eelmisel nädalal saadud 4,5 miljardi dollari suurune võlg aitab ettevõttel kliente teenindada ning jätkata igapäevaseid operatsioone pankrotiprotsessi ajal.

CIT proovis juulis saada riigilt toetust järjekordse riikliku väljaostu jaoks, kuid see ei õnnestunud. Tookord said nad võlausaldajatelt 3 miljardi dollari eest laenu, mis lükkas vähemalt mõneks ajaks pankroti edasi.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
02. November 2009, 15:20
Otsi:

Ava täpsem otsing