BÖRS: USAs langus kahanenud

03. november 2009, 15:28

USA aktsiaturg on veidi miinuses.

Dow Jonesi tööstuskeskmine langes 0,3 protsenti, 9762 punktile. Nasdaq langes 0,2 protsenti, 2046 punktile. S P 500 indeks langes 0,1 protsenti, 1042 punktile.

USAs avaldati tehaste tellimuste näitaja. Tellimused kasvasid septembris 0,9 protsenti, analüütikud ootasid 0,8 protsendist kasvu. Kasvu vedasid autode, raskemasinatööstuse ja lahingulennukite tellimused.

Citigroupi aktsia langes Euroopa pangauudiste mõjul kaks protsenti, 3,91 dollarile.

Inteli aktsia langes kolm protsenti, 18,44 dollarile. Morgan Stanley langetas USA protsessoritootjate väljavaate ettevaatlikuks.

Positiivsema poole pealt üllatas legendaarne investor Warren Buffett, kelle Berkshire Hathaway nõustus ostma raudteekompanii Burlington Northern Santa Fe 34 miljardi dollari eest. Burlingtoni aktsia hind tõusis 28,3 protsenti, 97,58 dollarile.

Herbalife tõstis 2010. aasta kasumiprognoosi vähemalt 3,50 dollarile aktsia kohta, analüütikud ootavad ettevõttelt 3,41 dollarilist aastakasumit aktsia kohta. Aktsia hind tõusis 7,4 protsenti, 37,19 dollarile.

USA suuruselt teine maagaasitootja Anadarko Petroleum teatas kolmanda kvartali 11 sendist kahjumist aktsia kohta võrreldes analüütikute 31 sendise kahjumiootusega. Aktsia tõusis 2,1 protsenti, 63,16 dollarile.

Euroopa pangad näitavad, et jamade lõpust on vara rääkida.

Briti suurpangad päästetakse juba teist korda. Royal Bank of Scotland ja Lloyds Banking Group saavad Briti maksumaksjatelt 31,3 miljardit naela. Briti riigikassa lisab 25,5 miljardit naela panga kapitali, kasvatades riigi kapitalisüsti juba 45,5 miljardile naelale. Tänu sellele sammule on tegemist maailma kõige kallima panga päästmisoperatsiooniga. Valitsus annab ligi veerandi 21 miljardist naelast, mida Lloyds Banking kaasab investoritelt.

Pangad nõustusid piirama preemiaid. Esimene kahest pangast läheb pea täielikult riigi kontrolli alla ja teine pääseb valitsuse kontrolli alt.

Šveitsi suurim pank UBS tegi kuue kuu suurima aktsiakukkumise. Aktsia langes päeva sees koguni 9,2 protsenti. Panga varahaldusüksusest voolas senisest enam raha välja. Pank sai analüütikute prognoositust suurema kahjumi.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
03. November 2009, 20:12
Otsi:

Ava täpsem otsing