• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Lugeja arvab

  www.ehitusuudised.ee: Kas ehitustööliste valiku suurenemine annab end siiski tunda ka paranenud töökvaliteedi näol?
  Kui tellija valib töö tegija ainult soodsama hinna järgi, siis paraku kvaliteedist enamikul juhtudest rääkida ei saa. Väliselt võib küll tehtud töö sarnaneda kvaliteetsega, aga sisu ei saa seda olla! Olen käinud huvi pärast vaatamas töid, mille olen kaotanud oluliselt soodsamatele pakkujatele ja see, mida minu silmad on pidanud nägema, on kvaliteedist ikka hoopis kaugel! Seega minu vastus on ei!Tellija suhtubki ehitajasse umbes nii, et mis sina, torujüri, siin üldse kobised, siis pole ka ime, kui torujüri selle kliendi elu pisut "huvitavamaks" teeb! Ehk rohkem tolerantsi ja elu muutub palju paremaks!Odavamalt ei saa ju paremini teha. Praegu on seis selline, et kvalifitseeritud mehed teevad ka abitöid, milleks enne olid võetud tööle suvalised mehed. Kas tippspetsialist koristab paremini? Materjalide arvelt hoitakse praegu kindlasti kokku, asendused toimuvad pidevalt. Latti lastakse hinna pärast alla. Tehnoloogilistest vaheaegadest ei räägita enam üldse. Kvaliteet langeb, mitte ei tõuse.Eks ta vast ikka läheb paremaks. Tööd otsivad nii soss-sepad kui ka head töömehed ja tellijana on väga raske neid häid leida, kui just keegi ei soovita. Mul vedas, leidsin vannituba remontima mehe, kes tõesti teebki kogu aeg tööd: ei pea suitsupause ega kao ära, peab kokkulepitust kinni ega otsi "ümbertnurga" lahendusi. Ja ma olen nõus talle küsitud hinda maksma. Muide, tööriistade ja tööstiili järgi võib nii mõndagi välja lugeda... Töömees on 10 aastat tegutsenud ja rääkis isegi, et jama lugu, et ehitajate maine nii alla on läinud.Ehituse kvaliteet saab tõusta, kui tööliste ja töödejuhatajate teadmiste tase jõuab üle nõutava miinimumnivoo ja kui reaalselt ehituses suudetakse tagada reaalne ehitusjärelevalve, sh seadusandluse täiendus, mis piiraks ehitajal ja arendajal endil ehitusjärelevalvet teha, ka varjatult.Praegu tunneb kvaliteetse tegija ära just keskmisest soolasema hinna järgi. Viimane kogemus möödunud suvest, kus madalaimat hinda pakkunud ehitaja ei tulnud töödega toime. Ehitaja vahetasin välja ca 35% kõrgemat hinda küsinud firma vastu, kes likvideeris eelmise tegija praagi ning lõpetas lubatud tähtajaks tööd.Ei parane enne, kui aru saadakse, et odavalt head asja ei saa. Odavalt selles mõttes, et igal asjal on oma piirid. Praegused hinnad ei võimalda korralikul mehel ega korralikult makse maksval firmal mitte kuidagi ära elada.
  Autor: ÄP
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Urmas Villmann: parim reklaamikanal on Lasnamäe kanal
Telereklaami eest saab minna kööki võileiba tegema, digireklaami vastu aitab AdBlock, autos kõlavast tüütust raadioreklaamist päästab üks nupuvajutus. Aga välireklaami eest on raske põgeneda, kirjutab loovagentuuri Kontuur Leo Burnett loovjuht, partner ja juhatuse liige Urmas Villmann Äripäeva teemaveebis Bestmarketing.ee.
Telereklaami eest saab minna kööki võileiba tegema, digireklaami vastu aitab AdBlock, autos kõlavast tüütust raadioreklaamist päästab üks nupuvajutus. Aga välireklaami eest on raske põgeneda, kirjutab loovagentuuri Kontuur Leo Burnett loovjuht, partner ja juhatuse liige Urmas Villmann Äripäeva teemaveebis Bestmarketing.ee.
USA aktsia futuurid ennustavad tõusu jätkumist
Tänast päeva on USA suuremad aktsiaindeksite futuurid alustanud tõusuga ning USA suuremate aktsiaindeksite rekordid on kasvule viinud ka Aasia suuremad börsiindeksid
Tänast päeva on USA suuremad aktsiaindeksite futuurid alustanud tõusuga ning USA suuremate aktsiaindeksite rekordid on kasvule viinud ka Aasia suuremad börsiindeksid
Raadiohommikus: aina uusi turge vallutav Eesti pank
Äripäeva raadio teisipäevases hommikuprogrammis käsitletakse teemasid finantsmaailmast hambaravini.
Äripäeva raadio teisipäevases hommikuprogrammis käsitletakse teemasid finantsmaailmast hambaravini.
Majutusasutuste kogemused hullude klientidega: poissmehed leiavad alati vahukustuti üles
Mustjõe Kõrtsitalu perenaine Evika Eljas ja Go Hotel Shnelli hotellijuht Alver Pupart meenutasid saates "Turismitund" kogemusi raskete klientidega. "Vahel astub mõni inimene läbi seina ka," muigas Pupart.
Mustjõe Kõrtsitalu perenaine Evika Eljas ja Go Hotel Shnelli hotellijuht Alver Pupart meenutasid saates "Turismitund" kogemusi raskete klientidega. "Vahel astub mõni inimene läbi seina ka," muigas Pupart.