• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Raamatud

  Toimetanud Neil ParkynIlmumisaasta: 2009Kirjastus: KoolibriLehekülgi: 304Tõlkija: Andreas ArdusHind kaupluses Rahva Raamat: 419 kr
  Maamunal on muidugi palju rohkem arhitektuuripärleid kui vaid seitsekümmend, ent kõiki polegi vaja ju ette lugeda. Kõike pole ka vaja teada. Õnneks on see raamat koostatud just sel põhimõttel ning lisaks ka ajastust lähtuvalt.
  Need rusuvad leheküljed, kus seisavad tsikuraadid, püramiidid, templid, Stonehenge jms tolmune baasteadmine, on siin progressiivse inimese meeleheaks vähemuses. Põhirõhk on hoopis värskematel arhitektuuriteostel, imelistel rajatistel, millest paljudest tõepoolest varem kuulda/näha olnud pole.
  Nii et see popp ja värviline teosetellis on omalaadsete rivis keskmisest kasulikum kogumik, mida lehitsedes võib ka midagi reaalselt teada saada, mitte ei möödu õhtu raamatuga taas mõne maiade templist tehtud imekauni pildi ees tukkuma jäämise egiidi all.
  Urmas Oja
  Ilmumisaasta: 2009Kirjastus: MuinsuskaitseametLehekülgi: 128Hind kaupluses Rahva Raamat: 139 kr
  Moodsa läikiva arhitektuuriajakirja formaati surutud iga-aastase ülevaateraamatuga esitleb muinsuskaitseamet end moodsa ja suhtlusaltina. Tõsi - tavaliselt ilmub ajakirju tihemini kui kord aastas, ent sest pole lugu. Mullust muinsustegevust tutvustava väljaande kaanel on KOKO arhitektide loodud kolm büroodeks mõeldud futuristlikku klaaskaru vana kahekordse paest tööstushoone katusel Rotermanni kvartalis. Otsekui vägevad moosipurgid sahvri seljas! See pilt on valitud ameti progressiivse suhtumise näitlikustamiseks, ent võtab ehitusbuumi ajal eriti konfliktsena kujutatud muinsuskaitsjate terava argipäeva kenasti kokku: vana tuleb säilitada ja uusi asju tuleb endale pähe istutada lasta; see võib olla küll alguses valus, ent tulemus räägib enda eest ja on ajalugujaatav. Aastaraamat läheb teemati ka konkreetsemaks, ent artiklid jäävad mahult ajakirjanduslike piiresse.
  Urmas Oja
  Autor: ÄP
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Tegelikult oleme me eriolukorras – käitugem siis vastavalt
Meile on jäetud praeguses koroonakriisis suhteliselt palju vabadust, kuid kui me sellega paremini ümber käima ei hakka, siis võib-olla mitte lõpmatuseni, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Meile on jäetud praeguses koroonakriisis suhteliselt palju vabadust, kuid kui me sellega paremini ümber käima ei hakka, siis võib-olla mitte lõpmatuseni, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Dow Jones lõpetas nädala ajaloolise tipptulemusega
Dow Jonesi tööstuskeskmine tõusis täna 0,21% ja sulgus 35 677,02 punktil, mis on ajaloo kõrgeim tulemus.
Dow Jonesi tööstuskeskmine tõusis täna 0,21% ja sulgus 35 677,02 punktil, mis on ajaloo kõrgeim tulemus.
Reklaamimüügi TOPi võitja: olime valmis suuremaks kukkumiseks
Äripäeva reklaamimüügi TOPi võitis Postimees Grupp, mille müügidirektori Taavi Lätti sõnul oldi eelmisel aastal valmis suuremaks kukkumiseks, kuna reklaamimüük sai koroonakriisist tugevalt pihta.
Äripäeva reklaamimüügi TOPi võitis Postimees Grupp, mille müügidirektori Taavi Lätti sõnul oldi eelmisel aastal valmis suuremaks kukkumiseks, kuna reklaamimüük sai koroonakriisist tugevalt pihta.
Fotod: varju hoidnud ERIALi niiditõmbajad astusid kohtu ette
Kohe algab Hoiu-laenuühistuga ERIAL seotud isikute kriminaalasjas esimene sisuline arutelu.
Kohe algab Hoiu-laenuühistuga ERIAL seotud isikute kriminaalasjas esimene sisuline arutelu.