Piirissaare: seadused panevad valla tuludele piirid peale

04. november 2009, 14:20

Piirissaare vald on alati oma tulud saanud
kalapüügist, kuid praegu on palju seaduseid, mis ei anna õigust
kalastamisega tegeleda, sõnas vallavanem Maria Korotkova.

"Kui töökohti pole, millest me siis räägime," põhjendas Korotkova tänavu 10 kuu jooksul 34% võrra vähem laekunud tulumaksu valla eelarvesse võrreldes eelmise aasta sama perioodiga. "Töötuse kasv on põhjus, miks tulumaksu on laekunud võrreldes eelmise aastaga palju vähem," lisas ta.

Korotkova rääkis, et tahame uusi töökohti luua, aga kahjuks seadus ei luba seda. "Meil on väga väike saar ja oleme alati saanud oma tulud kalapüügist. Lihtsalt on olemas sellised seadused, mis ei anna õigust tegeleda kalapüügiga." Ta selgitas, et kalaliikide väljapüügi keelud on suured ning mõrralubasid ei väljasta keegi.

Kõigele vaatamata lubaks kalapüük praegu Piirissaare vallas töökohti luua, sõnas vallavanem. "Elame piiri lähedal ning tahame Venemaaga koostööd teha kalamaimu kasvatamisel, kuid korruptsiooniseadus ei luba. Kui õnnestub, siis on töökohad olemas ja tulud tulevad," märkis ta.

"Saar elab ainult vallavalitsuse kaela peal - kauplus, postkontor, transport, tuletõrje, teed ning siis tuleb veel ka tuluallikatega tegeleda – see on raske," tõdes ta.

Korotkova ütles, et suvel räägiti regionaalministriga kalapüügi probleemist, kuid näib, et keegi ei tunne seda probleemi.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
04. November 2009, 14:20
Otsi:

Ava täpsem otsing