4. november 2009 kell 17:19

Riigikohus tegi teedrajava otsuse maksuvaidlustes

Riigikohtu täna avaldatud otsuse kohaselt ei saa vaadelda eraisiku poolt talle kuuluvasse ettevõttesse aktsiatega tehtud mitterahalist sissemakset kui katset vältida tulumaksukohustust.

Riigikohus halduskolleegium leidis täna avaldatud otsuses, et OÜ Lenne osaniku Urmas Leemani käitumises, mis seisnes OÜ-le Lenne mitterahalise sissemakse tegemises Hansapanga aktsiatega, ei ole kuritarvituse tunnuseid tuvastatud, vahendab ERR-i uudisteportaal.

"Kuna vaadeldaval mitterahalise sissemakse tegemisel oli majanduslik sisu olemas, siis on ringkonnakohus põhjendamatult kohaldanud maksukorralduse seaduse paragrahvi 84," märgib riigikohus. "OÜ Lenne poolt aktsiate võõrandamisest saadud tulu käsitamine Urmas Leemani tuluna pole põhjendatud."

IMG Advokaadibüroo maksujurist Ivo Raudjärv ütles, et riigikohtu lahendil on olulisi kokkupuutepunkte metsafirma Sylvester endiste omanike maksuvaidlusega ning samuti Hansapanga endise juhi Indrek Neivelti maksuvaidlusega.

Hetkel kuum