4. november 2009 kell 17:54

Saaremaa ettevõtjad: euro aitab kaasa ekspordile

Saaremaa ettevõtjad usuvad, et euro võimalik kasutuselevõtt Eestis pisut rohkem kui aasta pärast tõstaks meie rahvusvahelist usaldusväärsust ja aitaks turgutada eksporti.

OÜ Merinvest juhataja Enn Meri sõnul kummidetaile tootva ettevõtte jaoks rahavahetusega otseselt midagi ei muutu, kuna firma müüb kaupa ja ostab materjali juba nagunii eurodes, kirjutab Meie Maa. “Küll tõuseb seeläbi kindlasti usaldus Eesti majanduse vastu,” nentis ta.

Sama rõhutas ka Saaremaa Ettevõtjate Liidu juhataja Robert Pajussaar, kes viitas, et meie majandus saab kasvama hakata üksnes ekspordi toel, aga seda takistab meie vähene usaldusväärsus.

Rääkides valdkondadest, kus euro kasutuselevõtt suurimat mõju avaldaks, viitas Enn Meri positiivse poole pealt ennekõike eksportivatele ettevõtetele, olgu need siis toiduainete või elektroonika tootjad, vähem ehk turismiäri.

Hetkel kuum