Katre Pilvinski • 8. november 2009 kell 21:00

Arakas ja Miil hakkasid ka Viimsi spaad majandama

"Siis on vähemalt jõudu ja jaksu masu aega üle elada," sõnas Viimsi Spa endine juht Peeter Kukk.

Grand Rose Spa juhatuse liige Andres Tiik kinnitas, et nad on võtnud üle ja konsolideerinud kogu Viimsi Spa majandustegevuse. "Säilivad kaks eraldi kaubamärki nii Viimsis kui ka Saaremaal, kuid ühe katuseorganisatsiooni all me töötame, turundame ja müüme," selgitas Tiik.

Grand Rose Spa kuulub ärimeestele Arti Arakasele ja Olav Miilile.

Tiigi sõnul on muude asjade vormistamised ning läbirääkimised pooleli, Viimsi Spa kohustuste ülevõtmine ja muud lahtised küsimused selguvad novembri lõpuks.

"Praegu saab ainult kinnitada seda, et Grand Rose Spa on võtnud üle ja konsolideerinud kogu Viimsi Spa majandustegevuse," ütles Tiik.

Oktoobris sõlmis Grand Rose Spa Viimsi Spa töötajatega uued töölepingud.

Kukk rääkis, et mõlema spaa taga on üks laenuandja - DnB NORD pank. "Arti Arakas ja teised investorid said pangaga kokkuleppele, et võtavad Viimsi Spa laenu enda peale ja kaks laenu ühendati," lisas ta.

Endine Viimsi spaa juht rääkis, et tal oli siduv juhatuse esimehe leping kuni selle aasta lõpuni. "Palusin juba poolteist aastat tagasi, et mind sellelt kohalt tagasi kutsutaks, kuid siis ei tahetud seda teha. Oktoobrist on mind tagasi kutsutud," ütles ta.

"Kui mina sealt lahkusin, siis Viimsi spaal võlgu ei olnud ja sinna oli veel tulemas müügi poolele raha," märkis Kukk. Viimsi Spa majandusaasta aruande järgi oli ettevõtte 2008. aasta kahjum enam kui 3,5 miljonit krooni, kuid see kaeti varasemate aastate jaotamata kasumi arvel. Kuke sõnul tekkisid spaa võlad liiga kõrge rendihinna tõttu. Maksehäireregistri andmetel oli reedese seisuga Viimsi Spa maksuvõlg 691 133 krooni ning intressivõlg 9 366 krooni.

Kukk oli Viimsi spaa osanik 2003. aasta lõpust kuni 2005. aasta alguseni. Siis tegutses spaa Viimsi Tervise nime all.

Hetkel kuum