Vodafone kasvatas kasumit kulukärbete najal

10. november 2009, 11:22

Maailma suurima mobiiliettevõtte Vodafone
septembris lõppenud poolaasta tegevuskasum kasvas 2,9 protsenti, 7,46 miljardi
naelani, vahendab Bloomberg.

Eesti kroonides teeb see 131 miljardit ning analüütikute ootustega läks saadud tulemus igati kokku. Vodafone'i käive kasvas 9,3 protsenti, 21,76 miljardi naelani. Ettevõte teatas samuti, et plaanib aastaks 2012 miljardi naela ulatuses kulusid koomale tõmmata, sest eelmine kulukärbe saavutati oodatust aasta võrra varem.

"Grupi tulemused vastavad meie ootustele ja oleme teinud tugeva progressi oma strateegilistes prioriteetides," märkis Vodafone'i juht Vittorio Calao.

Suured kulukärped tulevad sarnaselt operaatoritele nagu Deutsche Telekom, Royal KPN ning Mobistar, majanduslangusest tingitud käibe- ja kasumilanguse tõttu, sest tarbijad kasutavad vähem mobiiltelefone ja on vähendanud ka reise ning seega välismaalt helistamisi.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 11:22
Otsi:

Ava täpsem otsing