Pensionifondi uuesti muuta ei lasta

Virge Haavasalu 11. november 2009, 00:00

Äripäev kirjutas hiljuti, et Eesti Väärtpaberikeskuse statistika andmetel suunas iga kuues kohustusliku pensionifondi vahetaja uuest aastast seni kogutud pensioniraha uude fondi, jättis aga maksed vanasse fondi.

Kuna teadaolevalt oli 6000 fondivahetaja seas ka neid, kes ekslikult käitusid just avalduste süsteemi keerukuse tõttu, soovitasime juhtkirjas võimaldada inimestel kuu jooksul oma fondivahetus uuesti üle vaadata ning vajadusel seda korrigeerida.

Rahandusministeeriumi kindlustuspoliitika osakonna juhatajale Siiri Tõnistele ei tundu avalduste uuesti esitamine mõttekas. Iseasi on Tõniste ütlusel tõesti see, kas näiteks vahetamise avalduse vormi ennast tuleks täiendada selliselt, et selle esitamisega saaks soovi korral muuta ka aktiivset fondi.

"Praegu ei tundu aga mõistlik, et aktiivse fondi vahetus kaasneks vahetamisavaldusega automaatselt, sest täna on inimesi, kellel on pensionifondi osakuid rohkem kui ühes fondis, üle 90 000, kusjuures ei ole veel arvestatud 2009. aasta vahetamisi, ja nende inimeste arv kasvab iga aastaga," põhjendas ta.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    24. November 2011, 18:18
    Otsi:

    Ava täpsem otsing