Üks küsimus: Millistele investeeringutele võiks veel maksusoodustusi luua?

ÄP 11. november 2009, 00:00

Andres Arrak, majandusteadlane
Tulumaksuvabad võiksid olla kõikvõimalikud laste tuleviku kindlustamisega seotud säästud ja investeeringud. Palju on räägitud näiteks füüsilise isiku tulumaksumäära sidumisest laste arvuga ja lastetusmaksu kehtestamisest. Kuna demograafia on pikas perspektiivis meie jaoks olulisim probleem, oleks lastesse investeerimise soodustamine hädavajalik.

Eiki Nestor, riigikogu rahanduskomisjoni liige
Mina olen suur erisuste pooldaja erinevalt meie rahandusministeeriumist ja IMFist. Kõige tähtsam vara, mis meil on, on tervis. Seega, rääkides maksusoodustustest, on kõige tähtsam vabastada ettevõtjad erisoodustusmaksust kulutuste puhul, mis puudutavad töötajate tervist. Anname vastava eelnõu sel aastal ka uuesti menetlusse.

Mis aga puudutab investeeringuid erinevatesse finantsinstrumentidesse, siis neid ei saa kindlasti ühe puuga lüüa ja investeeringu tulu maksuvabaks muuta. Sellised maksusoodustused peavad olema väga hästi läbi mõeldud.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    24. November 2011, 18:18
    Otsi:

    Ava täpsem otsing