• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Üks küsimus: Millistele investeeringutele võiks veel maksusoodustusi luua?

  Andres Arrak, majandusteadlane
  Tulumaksuvabad võiksid olla kõikvõimalikud laste tuleviku kindlustamisega seotud säästud ja investeeringud. Palju on räägitud näiteks füüsilise isiku tulumaksumäära sidumisest laste arvuga ja lastetusmaksu kehtestamisest. Kuna demograafia on pikas perspektiivis meie jaoks olulisim probleem, oleks lastesse investeerimise soodustamine hädavajalik.
  Eiki Nestor, riigikogu rahanduskomisjoni liige
  Mina olen suur erisuste pooldaja erinevalt meie rahandusministeeriumist ja IMFist. Kõige tähtsam vara, mis meil on, on tervis. Seega, rääkides maksusoodustustest, on kõige tähtsam vabastada ettevõtjad erisoodustusmaksust kulutuste puhul, mis puudutavad töötajate tervist. Anname vastava eelnõu sel aastal ka uuesti menetlusse.
  Mis aga puudutab investeeringuid erinevatesse finantsinstrumentidesse, siis neid ei saa kindlasti ühe puuga lüüa ja investeeringu tulu maksuvabaks muuta. Sellised maksusoodustused peavad olema väga hästi läbi mõeldud.
  Autor: ÄP
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Mihkel Nestor: kahetoalistele korteritele varsti enam ostjaid ei leidu
Tohutu muutus demograafias avaldab kinnisvaraturule aasta-aastalt üha suuremat mõju, nii et tekib küsimus, kas praegustel kahetoaliste korterite omanikel on tulevikus suuremale pinnale kolides enam turgu vana mahamüümiseks, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor.
Tohutu muutus demograafias avaldab kinnisvaraturule aasta-aastalt üha suuremat mõju, nii et tekib küsimus, kas praegustel kahetoaliste korterite omanikel on tulevikus suuremale pinnale kolides enam turgu vana mahamüümiseks, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor.
Dow Jones lõpetas nädala ajaloolise tipptulemusega
Dow Jonesi tööstuskeskmine tõusis täna 0,21% ja sulgus 35 677,02 punktil, mis on ajaloo kõrgeim tulemus.
Dow Jonesi tööstuskeskmine tõusis täna 0,21% ja sulgus 35 677,02 punktil, mis on ajaloo kõrgeim tulemus.
Balti jahuveskite suurost jõudis kolme konkurentsiametisse
Tehing, millega jahutootja Tartu Mill omandab Leedu Baltic Milli, jõudis kolme riigi konkurentsiametite kätte.
Tehing, millega jahutootja Tartu Mill omandab Leedu Baltic Milli, jõudis kolme riigi konkurentsiametite kätte.
Raadiohommikus: olukord Lätis, Chemi-Pharmi uus tehas ja kõige edukamad turundajad
Reedeses raadiohommikus räägime värske turunduse TOPi võitjatega: külas on kommunikatsioonibüroo Powerhouse juht Janek Mäggi, reklaamiagentuuri Tank omanik Joel Volkov, meediaagentuuri Httpool Eesti juht Kerttu Talvik ja Postimees Grupi juht Toomas Tiivel.
Reedeses raadiohommikus räägime värske turunduse TOPi võitjatega: külas on kommunikatsioonibüroo Powerhouse juht Janek Mäggi, reklaamiagentuuri Tank omanik Joel Volkov, meediaagentuuri Httpool Eesti juht Kerttu Talvik ja Postimees Grupi juht Toomas Tiivel.