Aasta isa: toetan pensioni sõltumist laste arvust

Anne Oja 11. november 2009, 20:10

2009. aasta isa Heinz Valk ütles tänasele Äripäeva päevaküsimusele vastates, et pensioni sõltumine laste arvust väärib toetust, isegi kui pensionäril on vaid üks laps.

"Põhimõtteliselt vääriks pensionile lisamine küll esialgu vähemalt mõtlemist. Kunagi jõutakse ka toetuseni. Ühiskond ei taha hästi aru saada tõsiasjast, et lapse suureks kasvatamine on väga kõva töö, kus kulub nii lapsevanema aega ja raha, hingejõudu ning kõike muud," rääkis Valk.

2009. aasta isa tiitliga pärjatud Valk lisas, et lapsed on ühiskonnale ja riigile ääretult vajalikud. "Mida aeg edasi, seda vajalikumaks ta (laps - toim) muutub, kui vaatame meie kokkukuivavat elanikkonda," põhjendas ta.

"Mina toetaksin küll seda ettepanekut. Kuidas see võiks üles ehitatud olla, ei hakkaks oma tarkusega siin hüplema, vaid usaldaksin asjatundjaid," kommenteeris Valk mõtet seada pensioni suurus sõltuvusse laste arvust.

"Toetus võiks kehtima hakata juba esimesest lapsest, kuna praegu oleme jõudnud olukorda, kus juba üks laps on meie riigile väärtus, rääkimata siis sellest, kui mõnes peres on neid viis tükki, mis on juba tõeline haruldus," lausus mees.

"Kuna ühel minu tütrel on viis last, siis ma näen, millist vaeva tuleb emal näha, isal ka. Igal juhul tuleks väärtustada ka laste arvu," arvas Valk.

Ta pakkus, et laps ise on juba põhiboonus, millele mingisuguse protsendina lisandub iga järgmine laps, protsendi suurus sõltub aga riigi võimalustest, mida tuleb samuti arvestada.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
13. November 2009, 15:24

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing