BÖRS: USA aktsiaturud 13 kuu kõrgeimal tasemel

Tõnis Oja 11. november 2009, 19:20

USA aktsiaturud jätkasid täna tõusu kergitades aktsaiindeksi 13 kuu kõrgeimale tasemele.

Bank of America ning lennukite tootja Boeing olid peamised tõusumootorid Dow Jonesi tööstuskeskmises kergitades maailma enimjälgitava aktsiaindeksi 10296,55 punktini.

S&P 500 indeks kerkis päevasiseselt 1105,37 punktini ehk kõrgeima tasemeni alates eelmise aasta 2. oktoobrist.

Bank of America ja teised finantssektori aktsiad said indu USA Föderaalreservi Dallase haru presidendi Richard Fisheri eile öeldud arvamusest, et inflatsioon jääb allapoole ideaalset taset kuni 2011. aastani, mis teeb praeguse baasintressi sobivaks.

„Fed jätkab uskumist, et maailma suurim majandus ei saa hakkama intressitasemega ülalpool 0,25 protsenti,“ selgitas keskpankuri väljaütlemist investeerimisfirma Miller Tabak aktsiaturgude strateeg Peter Boockvar. „“Põrgusse torpeedod, täis käik edasi!“ poliitika jätkub,“ tsiteerib tema klientidele saadetud elektronkirja uudisteagentuur Bloomberg.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
11. November 2009, 19:20
Otsi:

Ava täpsem otsing