FOTOD: Hewlett-Packardi töötajad võitsid lotoga 800 miljonit

Indrek Kald 11. november 2009, 13:02

Seitse Hewlett-Packardi töötajat võitsid Suurbritannias Euromillionsi lotoga 45,5 miljoni naela ehk enam kui 792 miljoni krooni suuruse summa.

John Walsh, Donna Rhodes, James Bennett, Alex Parry, Sean Connor, Ceri Scullion ja Emma Cartwright kartsid alguses, et keegi teeb nende arvel nalja, kui said lotofirmast suurvõidust teatanud telefonikõne.

Briti meedias on ilmunud juba nimekirju ostudest, mida HP töötajad võivad nüüd endale lubada. Näiteks saaksid nad kamba peale osta 57 protsenti tippjalgpallur Christiano Ronaldost, kes liikus tänavu suvel Manchester Unitedist Madridi Reali. Ent nad võivad omandada ka 278 elumaja ehk terve pika tänavatäie hooneid, samuti teha kaks sõitu Rahvusvahelisse Kosmosejaama või osta enam kui 400 piletit firma Virgin Galactic lähitulevikus plaanitavatele kosmoselendudele.

HP töötajad jagasid peaauhinda Lõuna-Walesist pärit abielupaariga, kes kahekesi said sama võidusumma ehk ligi 800 miljonit krooni. Seejuures oli 53aastane pereisa Les Scadding jäänud mullu jõulude ajal mehhaaniku ametikohalt töötuks. Tema 38aastane abikaasa Samantha Peachey-Scadding tegutseb turunduse valdkonnas.

Les Scadding ütles BBC-le, et esimese ostuna vahetab ta oma Citro?n C5 välja džiibi Range Rover Sport vastu. Samuti plaanivad nad kolida suuremasse majja, jäädes elama siiski Walesi.

91 miljoni naelase Euromillionsi jackpoti näol oli tegu ajaloo suurima lotovõiduga Suurbritannias. Mitmes riigis mängitava Euromillionsi kõige suurem võit loositi välja tänavu mais, kui 25aastane hispaanlanna sai 126 miljoni euro ehk 1,97 miljardi krooni omanikuks.

Euromillionsi pilet maksab kaks eurot, Suurbritannias kaks naela. Seda saab mängida ka Iirimaal, Prantsusmaal, Austrias, Hollandis, Belgias, Luksemburgis, Portugalis, Hispaanias ja Šveitsis.

 

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    24. November 2009, 21:11
    Otsi:

    Ava täpsem otsing