M¸ller-M¿rsk püsib kahjumikursil

Tarvo Vaarmets 12. november 2009, 12:36

Maailma suurim konteinervedude operaator M¸ller - M¿rsk oli kolmandas kvartalis sunnitud veohindade languse tõttu vastu võtma kahjumi.

M¸ller - M¿rsk kaotas kolme kuuga 838 miljonit Taani krooni, sealjuures aasta tagasi samal ajal teeniti 5,7 miljardit Taani krooni puhaskasumit. Kontserni kahjum kujunes suuremaks kui 597 miljoni Taani krooni suurune analüütikute mediaanprognoos. M¸ller - M¿rski käive kukkus 21% ehk 66 miljardi Taani kroonini.

Drewry Shipping Consultantsi hinnangul võib konteinervedude turg sel aastal kümnendiku võrra langeda. M¸ller - M¿rsk kordas oma senist prognoosi, mille järgi kontserni käesoleva aasta puhaskahjumiks kujuneb umbes viis miljardit Taani krooni, tähistades sellega ka esimest aastakahjumit rohkem kui viimase kuuekümne aasta jooksul.

"Kuigi kaubavahetuse mahud valmistavad meile juba vähem muret, siis vedude hinnad on endiselt niivõrd madalad, et turg on jätkuvalt väljakutsuv," kommenteeris olukorda kontserni juht Nils Smedegaard Andersen Bloombergi vahendusel.

Taani suurima ettevõte aktsia hind kukkus tulemuste peale veidi üle 5%.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
12. November 2009, 12:46
Otsi:

Ava täpsem otsing