Cos? fan tutte võlub suursugususega

Signe Sillasoo 13. november 2009, 00:00

Suurmeister Wolfgang Amadeus Mozarti koomiline ooper "Cos? fan tutte", mida ikka aeg-ajalt ooperiteatrites näha saab, oli uudsena Estonia koosseisu esituses täitsa nauditav vaatamine.

Märksõnadeks humoorikalt ja kaasajas isegi mõnevõrra naiivsena välja mängitud sisu, äärmiselt suursugune, originaalne ja kaunis lavakujundus ning korrektsed esitused solistidelt.

Kolm ja pool tundi kestev saaga, mille keskmes meesterahvaste kihlvedu eesmärgiga tõestada, et kõik naiserahvad on truudusetud, pole sisult teab mis uus teema, nähtud sarnaseid armuvalulisi lugusid ennegi. Ometi oli lavastaja Walter Sutcliffe taktikepi all kõik maitsekaks vormitud - nii sisult kui ka vormilt.

Õdesid Fiordiligit ja Dorabellat kehastanud Heli Veskus ja Juuli Lill tegid tublid etteasted, sarnaselt nende armastatutele, keda kehastasid Aare Saal ja Urmas Põldma. Ometi jäid hulga usutavama ja näitlejameisterlikuma esitusega meelde filosoof Don Alfonsot kehastanud Priit Volmer ja neiude teenijanna rollis olnud Janne Ševtšenko.

Tubli, nüansirikas esitus mõlemalt, kust ei puudunud lisaks oma osa mahalaulmisele ka mängulisus.

Erilise maitsekuse, kauniduse ja originaalsusega torkas aga mõneti rohkem kui solistide aariad silma lavakujundus, mille autor on Liina Keevallik. Tegelaskujud elustusid justkui erinevates maalides, erinevatel tasapindadel, kord mahedamates ja pastelsemates toonides maalitud piltidel, kord jälle pildi raamidest väljaspool.

Väga meeldejääv lahendus, mis andis argisele sisule oluliselt vürtsi juurde ja muutis vaatamise hulga nauditavamaks.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 10:04
    Otsi:

    Ava täpsem otsing