Uus praam lööb sõidugraafikud segi

Indrek Kald 13. november 2009, 09:59

Kui praegu saavad reisijad Suurt väina ületades arvestada laevade väljumisega täistundidel, siis järgmise aasta juunist tuleb leppida erinevatel kellaaegadel väljuvate parvlaevadega, mis toob tõenäoliselt kaasa muutused ka busside graafikuisse.

Sügis-talvisel perioodil hakkavad praamid sõitma ühe tunni ja kümneminutilise vahega, suvel aga 40minutilise vahega. Graafikud on Saare maavalitsuse arengu- ja planeeringuosakonna juhataja Mika Männiku sõnul sätitud vastavalt nõudlusele.

Mõte on, et uus laev saaks sõita maksimaalse võimsusega, kui hoida tunnist vahet, siis pool aega seisaks laev tühjalt sadamas, põhjendas OÜ Väinamere Liinid tegevjuht Urmas Treiel. “Praeguste laevadega oli tunnise vahega graafik kõige sobilikum, kuna jäi parajalt aega laadimiseks, sõiduks ja koristamiseks,” lisas ta.

Oma Saare teatel lepiti eile majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumis kokku parvlaevade järgmise aasta liinigraafikute põhimõtted, mille järgi reiside arvu vähendatakse kümnendiku võrra, kuid kokkuvõttes tänu uuele laevale üleveovõimsus siiski suureneb. "Reiside arvu vähenemine toimub lisareiside arvelt, mida praegu tehakse siis, kui sadamas hakkab autosid maha jääma," ütles Treiel.

Põhimõtteliselt on uue aasta liinigraafik selline nagu Väinamere Liinid varem välja pakkus, arvestades mai lõpust liinile tuleva uue laevaga, millel on liinimeetreid üle kahe korra rohkem kui senistel praamidel Regulal või Ofelial.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    13. November 2009, 10:06
    Otsi:

    Ava täpsem otsing