ÄP fototoimetus • 15. november 2009 kell 21:00

Skype'i nelik luurab Rootsis uusi investeerimisobjekte

"Enamik rahast on pangas, aktsiates ja võlakirjades, kuid 160 miljonit on paigutatud erinevatesse ettevõtetesse. Eesmärk on suurendada see summa paari aastaga ligi 400 miljonile kroonile," rääkis lehele Margus Uudam, kes vastutab Skype'i neliku loodud OÜs Ambient Sound Investments (ASI) investeeringute eest.

Pooled firmadest, kuhu ASI seni on investeerinud, on Eesti firmad. Lisaks on raha paigutatud Aasiasse, USAsse ja Lääne-Euroopasse, kuid Rootsis pole seni veel ühtegi investeeringut. Põhjamaadest on seni rahastatud vaid Soome firmat Senseg, mis arendab uut tehnoloogiat puutetundlikele ekraanidele.

Milliseid ettevõtteid ASI otsib? Uudami sõnul eelkõige selliseid, mis arendavad uusi tehnoloogiaid, mida saab kasutada eratarbijatele mõeldud toodetes. ASI püüab ettevõttesse siseneda võimalikult varases faasis 5-20 miljoni krooniga. Ja kui tavaliselt kehtib reegel, et 50-60% sellistest investeeringutest ebaõnnestub, siis Uudam usub, et ASI suudab oma olemasolevate teadmiste ja hoolika valikuga selle reegli kummutada.

ASI omanikud Jaan Tallinn, Toivo Annus, Ahti Heinla ja Priit Kasesalu teenisid neli aastat tagasi Skype'i eBayle müümisega üle 1,5 miljardi krooni.

Autor: ÄP

Hetkel kuum