Nisu teeb ilma

Silvia Viidik 16. november 2009, 22:44

Nisu hinnad on kerkinud nelja kuu kõrgeimale tasemele, kui dollari langus ärgitas investoreid ostma USA varasid, kirjutab Bloomberg.

Reuters/Jefferies CRB 19 toormaterjalist koosnev indeks kerkis 3 protsenti. USA on suurim nisu eksportija. „Ostupoolel on praegu peamiselt indeksfondid, et maandada inflatsiooniriski,“ märkis McReinolds Marketing & Investments omanik Jeff McReynolds.

Märtsikuise lunastamistähtajaga nisufutuurid kerkisid Chicago kaubabörsil 24 sendi võrra ehk 4,3 protsenti 5,8375 dollarile vaka kohta (umbes 35 liitrit). See on aktiivseima lepingu kõige kõrgem hind alates 19. juunist.

Märtsifutuur oli plussis juba kuuendat kauplemissessiooni järjest, osaliselt spekulatsioonide tõttu, et nõudlus toiduainete ja loomatoidu vastu hakkab kasvama. Terve selle aasta jooksul on nisufutuurid langenud 4,4 protsenti.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
16. November 2009, 22:44
Otsi:

Ava täpsem otsing