• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Rootsi pankades on suurte boonuste ajad tagasi tulnud

  Boonustest loobumine ja dividendimaksete peatamine on Rootsi pankades minevik, kirjutas Rootsi majandusleht Dagens Industri.
  Lehe korraldatud küsitlus näitab, et suurpankades küünivad boonused tänavu kokku ligi 4 miljardi Rootsi kroonini.
  Handelsbankeni kapitaliturgude osakonna boonused võivad mullusega võrreldes kahekordistuda, kirjutas leht. Boonusprogrammi kaasatud 350 töötajat võib oodata kokku poole miljardi Rootsi krooni suurune preemia. Enne boonuste väljamaksmist tahetakse aga ära oodata ELi uued reeglid boonuste maksmise kohta, kirjutas Dagens Industri.
  Swedbank Markets võib rehkendada veel suuremate summadega. Siiani on boonused tänavu kasvanud 58 protsenti 442 miljonile Rootsi kroonile tänu Swedbank Marketsi rekordilistele majandustulemustele. Leht kirjutas, et kokku võivad Swedbank Marketsi 884 töötajat tänavu preemiatena saada ligi 600 miljonit Rootsi krooni.
  Swedbanki kontsern on samal ajal tänavu laenukahjudesse kandnud 20 miljardit Rootsi krooni ning kontserni kahjum küünib 8,7 miljardile Rootsi kroonile.
  Nordea rehkendas, et boonused tulevad suuremad kui läinud aasta 2,4 miljardit Rootsi krooni ning sama trendi kinnitab lehele SEB.
  Swedbanki personalijuhi Signe Kaursoni sõnul on Swedbanki Balti üksuse tulemustasusüsteem otseselt seotud üksuse majandustulemustega. 2009. aasta nõrkade majandustulemuste tõttu ei ole plaanis selle aasta eest tulemustasu maksta, lisas ta.
  SEB tugiüksuste valdkonna juht Eerika Vaikmäe-Koit ütles, et panga tänavu makstavad boonused jäävad kindlasti mullustele alla. "Kuna Balti riikides, sh Eestis, on selle aasta tulemused oluliselt kehvemad kui eelmisel aastal, on makstavad boonused kindlasti oluliselt väiksemad. Kui üldse boonuseid makstakse, siis vaid vähestes funktsioonides, kus tulemused on head - kuid sealgi on nad kindlasti oluliselt väiksemad kui eelmistel aastatel," ütles Vaikmäe-Koit. "Otsuseid teeme aga alles pärast aastatulemuste selgumist," lisas ta.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Erkki Kubber: kas järgmised ükssarvikud võiksid olla miljardilise väärtuse asemel hoopis miljardi inimese aitajad?
Mis oleks, kui hakkaks ükssarvikuks nimetama hoopis ettevõtet, mis suudab positiivselt mõjutada miljardit inimest või hoopis istutada miljard puud, küsib Sotsiaalsete Ettevõtete Võrgustiku juhatuse liige Erkki Kubber.
Mis oleks, kui hakkaks ükssarvikuks nimetama hoopis ettevõtet, mis suudab positiivselt mõjutada miljardit inimest või hoopis istutada miljard puud, küsib Sotsiaalsete Ettevõtete Võrgustiku juhatuse liige Erkki Kubber.
WeWork jõudis teisel katsel New Yorgi börsile
NYSE börsil alustas täna kauplemist kontorirentija WeWork, mille kahe aasta tagune esimene katse aktsiaid noteerida lõppes fiaskoga.
NYSE börsil alustas täna kauplemist kontorirentija WeWork, mille kahe aasta tagune esimene katse aktsiaid noteerida lõppes fiaskoga.
Energiavaesus ähvardab muutuda reaalsuseks
Euroopa Komisjoni Eesti esinduse juht Keit Kasemets tõdes, et teatud hinna juures muutub enrgiavaesus Euroopa riikides väga suureks probleemiks.
Euroopa Komisjoni Eesti esinduse juht Keit Kasemets tõdes, et teatud hinna juures muutub enrgiavaesus Euroopa riikides väga suureks probleemiks.
Aasta auto finalistid: elektriautode paremik peab laetud lahingut, aga fossiilikad võivad üllatada
Eesti aasta auto valimise lõppkuuikust leiab nii kaks kõva konkurenti eesrindlike elektri-pereautode seas kui ka odavaima uue auto. Võitja otsustavasse žüriisse kuulub teiste hulgas Äripäeva ajakirjanik.
Eesti aasta auto valimise lõppkuuikust leiab nii kaks kõva konkurenti eesrindlike elektri-pereautode seas kui ka odavaima uue auto. Võitja otsustavasse žüriisse kuulub teiste hulgas Äripäeva ajakirjanik.