Kodutarvete müüja peab hästi vastu

Silvia Viidik 17. november 2009, 17:16

Maailma ühe suurima kodutarvete müüja Home Depot kolmanda kvartali kasum langes oodatust vähem, 8,9 protsenti pärast kulude tõhusamat ohjamist, vahendab MarketWatch.

Puhaskasum langes 689 miljoni dollarini ehk 41 sendini aktsia kohta aastataguselt 756 miljonilt ehk 45 sendilt aktsia kohta. Novembri esimese päevaga lõppenud kvartali käive langes 8 protsenti 16,36 miljardi dollarini. Tegevuskulusid suutis jaemüüja kokku tõmmata 8 protsendi võrra ning need langesid 4,3 miljardi dollarini. Analüütikud ootasid keskmiselt kasumiks 36 sendi aktsia kohta 16,36 miljardi dollarilise käibe juures.

Tervikaasta kasumiks prognoosib ettevõte 1,55 dollarit aktsia kohta, mis aasta varasemaga võrreldes on 13protsendiline langus. Ettevõtte enda eelmisest prognoosist, kus ta ootas 15 kuni 20 protsendilist langust, on see siiski oluliselt parem.

JPMorgani analüütik Christopher Hovers nentis, et tervikaasta prognoos viitab neljanda kvartali kasumiks 13 senti aktsia kohta, samas kui Wall Street oodanuks 16sendilist kasumit. „Käive näitab paranemise märke,“ märkis ta siiski.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
17. November 2009, 17:16
Otsi:

Ava täpsem otsing