Tallinna linnavalitsusel kolmapäeval esimene istung

Silvia Kruusmaa 17. november 2009, 16:21

Kolmapäeval, 18. novembril peab esimese istungi Tallinna Linnavalitsuse uus, eelmisel neljapäeval ametisse nimetatud koosseis.

Tallinna linnavolikogu vabastas 12. novembril oma teisel istungil ametist senise ning kinnitas ametisse uue linnavalitsuse. Tallinna linnapeaks valis linnavolikogu tagasi Edgar Savisaare, abilinnapeadeks kinnitati Jüri Pihl ning eelmiseski koosseisus töötanud Kaia Jäppinen, Merike Martinson, Eha Võrk, Taavi Aas ja Deniss Boroditš, teatas Raepress.

Vastavalt linnavalitsuse liikmete tööjaotusele on linnapea Edgar Savisaare töövaldkondadeks on üldjuhtimine, linna arengu strateegiline planeerimine, linna eelarve, suhted riigivõimu- ja valitsusorganitega ning linnavolikogu ja linnaosadega, korrakaitse, linna esindamine vabariigis ja välismaal ning koostöö Eesti ülikoolidega. Linnapea alluvuses on Linnakantselei, Linnaarhiiv, Perekonnaseisuamet ja  linnaosade valitsused.

Abilinnapea Taavi Aasa juhtida on linnaplaneerimise ja ehituse valdkond, koostöö omavalitsusorganisatsioonidega, ühistranspordi ja liikluskorraldus ning sidustustegevus sadamate, lennuvälja ja raudteega. Talle alluvad Linnaplaneerimise Amet ja Transpordiamet. Abilinnapea Eha Võrk vastutab linnavara, omandi- ja maareformi, elamumajanduse, ettevõtluse, tarbijakaitse, linna äritegevuses osalemise, turismi ja tööhõive problemaatika eest. Talle alluvad Linnavaraamet ja Ettevõtlusamet.

Abilinnapea Jüri Pihli ülesandeiks on Tallinna ja riigi õigusaktide täitmise kontroll, järelevalvefunktsioonide – ehitusjärelevalve, miljööväärtuslike alade järelevalve, heakorra kontroll, tänavakaubanduse- ja turgude järelevalve, taksokontroll - ümberkorraldamine ja tõhustamine ning säästva arengu küsimused, samuti Tallinna Linnavalitsuse esindamine EL Regioonide Komitees. Pihlile allub Munitsipaalpolitsei Amet.

Teiste abilinnapeade töövaldkonnad jäid samaks – Boroditš jätkab kommunaalmajanduse, infrastruktuuride rajamise, teede ehituse, remondi ja hoolduse, vee- ja küttemajanduse, side, keskkonnakaitse, haljastuse ning jäätmekäitluse korraldamist, Jäppinen hariduse, kultuuri, spordi ja noorsooküsimuste, muinsuskaitse ja integratsioonipoliitika väljatöötamise korraldamist ning Martinson sotsiaalhoolekande ja tervishoiuga tegelemist.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    17. November 2009, 16:21
    Otsi:

    Ava täpsem otsing